the Exodus Evenings | Week van verzet en conflict
16030
page-template-default,page,page-id-16030,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Week van verzet en conflict

Exodus Evenings opent de week van verzet en conflict in de Ru Paré Community met sprekers uit vier conflictgebieden
“Waar kracht is, is weerstand” – Michel Foucault

 

Op donderdag 3 mei 2018 stond The Exodus Evenings stil bij verzet en actuele en dreigende conflicten in de wereld. Sprekers uit de landen Zuid Soedan, Syrië en de Filipijnen en bevolking van Koerdistan, namen het publiek tijdens een avondvullend programma in de Ru Paré Community mee op reis door deze conflictgebieden.

 

Het hoofdprogramma werd afgetrapt door schrijver en theoloog Godian Ejiogu die het gesprek opent over racisme en ongelijkheid. Daarna kreeg activist en Bij1 duo raadslid Jazie Veldhuyzen het woord over de actuele situatie rondom ongedocumenteerde vluchtelingen.  Na een korte pauze gingen we over naar de vier conflictgebieden. Met ervaringsdeskundigen uit Zuid Soedan, een land dat al ruim 40 jaar in conflict verkeerd en Koerdistan, een volk dat zoekt naar erkenning. Tot slot kwam een Syrische change-maker aan het woord en keken we naar de toekomst van de Filipijnen.

 

Met o.a.
Godian Ejiogu
Jazie Veldhuyzen
Khalid Jone
Agit Helbest
Monir Goran
Jun Saturay
Adel AlBaghdadi
Opoka p’Arop Otto